FLUANTA ENERGIO

Tweelingzielpraktijk/ Spiritueel Centrum

CHAKRA'S


Chakra betekent letterlijk "wiel" in het Sanskriet. Er zijn 7 grote chakra's, die elk een belangrijk energiecentrum vertegenwoordigen en welke in de meeste tradities worden gehanteerd.

Basis- of  Muladhara: Overleven
Kleur rood-Element aarde   
De Muladhara legt verband tussen het lichaam, de aarde en de manier  waarop je je in de wereld beweegt. Elk chakra heeft lichamelijke, emotionele en spirituele componenten.
Op lichamelijk gebied hoort het eerste chakra bij problemen met onderrug, dikke darm, botten, heupen en billen. Al deze delen horen bij het onderste deel van het lichaam, waar ook het eerste chakra zich bevindt. Dit zijn veelal de massieve delen die ondersteuning en de basis bieden, zoals het bekken.

Sacrale- of  Swadhisthana: Seksualiteit
Kleur oranje-Element water
De Swadhisthana (heiligbeenchakra) wordt verbonden met de geslachtsklier,  geslachtsorganen, heiligbeen, bekkengebied,baarmoeder, nieren, blaas, bloedsomloop en waterhuishouding.

Solar plexus- of Manipura: Wilskracht
Kleur geel-Element vuur
De Manipura (navelchakra) wordt gezien als de belangrijkste plek voor het  opslaan van energie. Het wordt geassocieerd met de alvleesklier, maag, galblaas,  lever, milt, dunne darm, buikholte en vegetatief zenuwstelsel. Dit chakra regelt de spijsvertering en heeft een grote invloed op de  werking van het onderlichaam, de maag, lever en milt.

Hart- of Anahata: Liefde
Kleur groen-Element lucht
De Anahata (hartchakra) verbindt de onderste drie chakra's van de  instincten met de bovenste drie chakra's van het hogere, menselijke  bewustzijn.
Dit chakra regelt de werking van het hart, de longen en de  ademhaling. Een stabiele bloedsomloop, een sterk hart, een gezond hartritme en  een diepe, ontspannen ademhaling duiden erop dat het hartchakra in balans is.

Keel- of Vishuddha: Communicatie
Kleur blauw-Element ether
De Vishuddha (keelchakra) vormt in het lichaam het klank- en  spraakcentrum. Het vijfde chakra (ook wel keelchakra genoemd) verbindt het  hartcentrum met het voorhoofdchakra en wordt beschouwd als de bemiddelaar tussen
voelen en denken. Dit chakra stemt ze op elkaar af en zorgt er bijvoorbeeld voor  dat de ratio  niet de overhand krijgt.

Derde oog - of Ajna: Inspiratie
Kleur indigo-Element licht
Het Ajna-chakra (ook wel derde oog-chakra genoemd) verzorgt de verbinding met de  geestelijke wereld en opent de poorten naar intuïtieve kennis en verwijst naar  een werkelijkheid die tevoorschijn komt zodra het dualistisch waarnemen van de  wereld overstegen wordt en de gedachten tot rust komen. Omdat het  voorhoofdchakra de werking van alle endocriene klieren beïnvloedt, is het  essentieel voor de gezondheid.

Kroon- of Sahasrara: Trancendentie
Kleur violet-Element gedachte.
De Sahasrara (kruinchakra) hangt samen met  spiritualiteit en verlichting. Dit zevende chakra  heeft te maken met het streven naar hogere bewustzijnstoestanden. Een geopend  zevende chakra veroorzaakt een gevoel van diepe vrede en harmonie, voorbij de  dualiteit. Dit leidt tot ervaringen van totaal geluk en brengt de verbinding tot  stand met een werkelijkheid die voorbij het denken ligt.

E-mailen
Map
Info